Megérkezett az Adwords Jelentésszerkesztő!

img

Megérkezett az Adwords Jelentésszerkesztő!

A Google Adwords új Jelentésszerkesztő eszközével egyszerűen készíthetünk látványos kimutatásokat fiókunkban. Az egyszerű, ”drag-and-drop” technika alkalmazásával másodpercek alatt vizuálisan is megjeleníthető riportot kapunk az általunk kiválasztott mutatók alapján. Egy új Adwords-eszköz bevezetése általában sokáig eltart, azonban a Jelentésszerkesztő kivételnek számít. A Google nyilatkozata szerint néhány hónap alatt az összes fiókot frissítik az új funkcióval, hiszen a tesztelési fázis már több mint egy éve tart néhány véletlenszerűen kiválasztott, jellemzően alacsony költésű fiók közreműködésével.

A Jelentésszerkesztő az Adwords-fiók felső menüsorában található Jelentés címszó alatt. Az első próbálkozáskor a Google végigvezet és bemutatja az eszköz használatát lépésről-lépésre. Egyszerű drag-and-drop technikával dolgozunk: kiválasztjuk a szükséges dimenziókat, a vászonra (szerkesztőfelületre) húzzuk, majd többdimenziós diagramokkal vizualizálhatjuk azokat. A Jelentészerkesztő legnagyobb előnye, hogy többé nem kell letöltenünk óriási adathalmazokat, mostantól szinte másodpercek alatt össze tudjuk húzni a számunkra fontos mutatószámokat.

Miért örvend nálunk nagy népszerűségnek a Jelentésszerkesztő?

-Leegyszerűsíti a jelentéskészítést: gyorsan felépíthetjük, hiszen csak annyit kell tennünk, hogy a szükséges dimenziókat és adatokat a kurzorral megfogjuk, és vászonra (szerkesztőfelületre) húzzuk.

-Ábrázol: az adatokat vizuálisan jeleníti meg, így könnyebbé válik a kommunikáció. A hirdetéseink teljesítményét emészthető formában prezentálhatjuk.

-Részletes: többdimenzós és mindig testre szabható, így az igényeinknek megfelelő mélységben szemléltethetjük a részleteket. Instant: használata közben szűrhetjük, rendezhetjük az adatokat, illetve a dimenziókat.

-Szemléltet: követhetővé válnak a trendek és mintázatok.

-Támogat: a kész kimutatás elmenthető vagy letölthető, vagy akár e-mailben is továbbküldhető. A táblázatokat .csv, .tsv, .xml, .csv.gz, .xml.gz formátumban, a diagramokat png vagy pdf fájlként menthetjük.

A Jelentésszerkesztő használatáról egy hasznos videót is készített a Google:

 

Próbáljátok ki, és osszátok meg velünk a tapasztalataitokat!