Hogyan lehetsz feltűnőbb az Instagramon?

img

Hogyan lehetsz feltűnőbb az Instagramon?

Számos izgalmas és egyedi feature adaptálható az Instagramba, persze ehhez tisztában kell lenni jó pár külső alkalmazással is. Az igényt felismerve a méltán népszerű képmegosztó applikáció is számos olyan új funkciót vezetett be, amelyek használatával a saját felületén belül is még egyedibb, még szebb, még színesebb tartalmakat kreálhatunk. Ezekből gyűjtöttünk össze egy csokrot.


Egyedi hatás: vonj be más képszerkesztőt is!
Ha ki akarsz tűnni az Instagram alap filterjeinek erdejéből, érdemes más ingyenes vagy fizetős képszerkesztőt is letöltened készülékedre, és feltöltés előtt megszerkeszteni a fotót a választott külső appban vagy appokban.  Pl.: SnapSeed, Facetune, PS Express, VSCO.


Külcsín, belbecs: használj más betűtípust a sztorikban és a bio részben!
Hívd segítségül a font-generator.com-ot vagy a coolsymbols.com-ot, ahol megadhatod a feliratot, majd tengernyi betűtípus közül kiválaszthatod azt, amit épp használni szeretnél. Egyszerűen kattints a copyra, és nyomás az Instagramra! Állítsd be a kívánt képet a sztoridhoz, majd illeszd rá a feliratot egy egyszerű beillesztés művelettel a szövegszerkesztésnél. 
Nemcsak a Stories feliratokat, de a bio részben található leírás betűtípusát is megváltoztathatod: szintén a font-generátorban válassz egy betűtípust, másold ki és illeszd be a megfelelő helyen!

Eltérő betűtípus importálása Instagramba
 

Nem elég a látvány? Válassz zenét a sztori videódhoz!
Ehhez töltsd le az InShOt appot! Válaszd ki videódat, majd az importálás után állítsd be az igazítás módját, illetve a képarányt, aztán pedig jöhet a vízjel eltávolítása. Ha minden megvan, következő lépésként válassz zenét, akár a telefonodról! Ha a videónak magának is van hangja, le tudod némítani, és fel tudod erősíteni a zenesávot. Ellenőrzést követően, ha minden stimmel, mentsd el a videódat, majd töltsd fel sztoriként! Ennél eggyel egyszerűbb, ha elindítod a kívánt zenét a telefonon, majd úgy veszed fel magát a sztori videót, hogy szól a választott dallam.

Inshot: hang hozzáadása videóhoz Instagramon
 

Animált feliratok: emeld ki az üzenetedet!
Töltsd le a Hype Type Animate Text in Video appot a készülékednek megfelelő alkalmazás-áruházból! Az app megnyitását követően állíthatod be azt a képet, amit háttérként szeretnél használni. Ezután pötyögd be a feliratot! Számos előre elkészített stílus közül választhatsz, ami mind a betűtípusra, mint az animációra hatással van. Sőt, ha zenei aláfestést is mellékelnél hozzá, erre is van lehetőséged. Ha végeztél, mentsd le az anyagot, majd töltsd fel az Instagram Stories-ba! Az appot kipróbálhatod ingyen, de menteni, vízjelet eltávolítani és egyéb animációt választani csak a fizetős verzióban tudsz.


Maradj házon belül: a betűtípus, a gif matrica és a Highlights
Már az Instagramon belül is tudsz betűtípust váltani, 5 opcióra van lehetőséged. Sokan még nem ismerik ezt a funkciót, ezért ha egy kis extrára vágysz, érdemes kerülnöd az alapbeállítást. Ha még többet szeretnél kihozni a tartalmadból, dobd fel a képet, videót egy gif matricával. Használhatod a legnépszerűbbeket, de a kereső segítségével megtalálhatod a saját kedvencedet is. A Highlights opció pedig segít kiemelni a kedvenc sztoridat, ami így az adatlapodról bármikor visszanézhető, amíg el nem távolítod.

Instagram újdonságok: feliratok, betűtípusok, gif, highlights
 

Gif az Instán? Konvertálj!
iOS-es készülékhez használd a Gif converter appot, andoriodos telefonnál pedig a Gif to videót. A formátum átalakítását követően közvetlenül meg is oszthatod a tartalmat a kapcsolt Instagram-fiókban, de le is mentheted a készülékedre.  


Pin
Ha mozgóképet töltesz fel sztoriba, a matricák megjelenését késleltetheted is. Erre szolgál a pin funkció: kiválaszthatod, hogy hol és mikor jelenjen meg az adott képecske. Koppints a kívánt helyre, az időcsúszkán pedig állítsd be, mikor jelenjen meg. 


Telhetetleneknek: állóképen mozgó elemek 
Vásárold meg a Plotagraph applikációt! Ennek segítségével az állóképek egyes elemeit mozgásba hozhatod, pl. vízesés, felhő, füst stb. Az „anchor” eszköz segítségével jelölheted körül azt a területet, ahol az animálni kívánt elemek helyezkednek el. Ezt követően kezdődhet az animálás: az eszközváltás után a „mozgosítandó” elemeket egyesével tudod kiválasztani. Megadhatod a mozgás irányát és sebességét is. Nézd vissza, mit alkottál! Ha valami olyan is elmozdult, aminek nem kellett volna, válts vissza az „anchor” eszközre, és jelöld ki vele az objektumot. Mentéskor vedd figyelembe, milyen felületen szeretnéd használni a tuningolt tartalmat, és annak megfelelő méretet, hosszt válassz!


Melyik volt a kedvenced?