Hogyan kerülj vissza a képfolyamba?

img

Hogyan kerülj vissza a képfolyamba?

Előfordult már veled, hogy rákerestél egy hashtagre, amit üzleti profilod nyilvános posztjánál használtál, mégsem láttad viszont képedet a képzuhatagban? Hogyan lehet ez? És mitől lehet, hogy mások képfolyamában sem jelensz meg? Lehet, hogy letiltott a rendszer? Milyen szabályokat tarts be? Cikkünk végére kiderül.

Bizony előfordulhat, hogy neked és a melletted ülőnek ugyanarra a hashtagkeresésre teljesen más képeket dob fel az Instagram. Ez azért fordulhat elő, mert az Instagram algoritmusa több szempont szerint kategorizál és jelenít meg, így az érdeklődésed, előzményeid és kapcsolataid alapján is szelektál. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy figyeli a kedveléseidet és hozzászólásaidat annak érdelében, hogy számodra izgalmas és érdekes tartalmakat jelenítsen meg. Nézi még a viselkedésed előzményeit, tehát hogy korábban milyen jellegű posztokra hogyan reagáltál, és azt is, hogy milyen a kapcsolatod követőiddel. Ha például vannak olyan követőid, akiknek a képeit jellemzően nem kedveled, nem kommenteled vagy nem üzengetsz nekik, egy idő után hátrasorolja vagy nem jeleníti meg a bejegyzéseiket. Ugyanez igaz visszafelé. Ha valaki nem reagál a posztjaidra, egy idő után kikopsz a képfolyamából. Ezért is elengedhetetlen a rendszeres, releváns és minőségi tartalom. Mitől kerülhetsz még ki a képfolyamból? Például, ha büntetést kapsz.

Miért kaphatsz büntetést?

Még az elején érdemes leszögezni, hogy sok helyen megkérdőjelezik a pontos számokat és limiteket, de a tapasztalatok alapján ezeket a számokat ne lépd túl!

Tehát, akkor kaphatsz büntetést:

-Ha nem tartod be a követési szabályokat. Azaz egy napon belül több mint 800 profilt követsz be, összes követésed száma pedig eléri a 7500-as limitet. Visszafelé nincs ilyen megszorítás. Akár üzleti, akár magánprofilod van, bármennyi követőd lehet.

-Ha nem tartod be a likeszabályokat. Azaz egy órán belül több mint 350 posztot kedvelsz. Mi történik, ha túlléped? Letilt a rendszer 24 órára. Minél több alkalommal léped túl a megengedett határt, annál hosszabb lesz egy-egy kizárási időtartam.

-Ha nem tartod be a kommentelési szabályokat. Erre nincs konkrét limit, de igyekezz napi 100-nál kevesebbszer kifejteni véleményed hozzászólás formájában. Arra is ügyelj,hogy egy kommentben max. 5 profilt jelölhetsz meg, és nem kommentelheted ugyanazt több poszt alá!

-Ha nem tartod be a jelölési szabályokat. Azaz egy posztnál 20-nál több, míg Stories-ban 10-nél több profilt jelölsz meg.

-Ha nem tartod be az üzenetküldési szabályokat. Azaz egy-egy üzeneted több mint 500 karaktert tartalmaz (ez nem az egész beszélgetésre, hanem egy-egy üzenetre vonatkozik) vagy csoportüzenetbe 15-nél több embert szeretnél meghívni.

-Ha nem tartod be a hashtagelési szabályokat, azaz egy poszt szövegébe 30-nál több hashtaget használsz. Ha a poszt szövegében már kijátszottad a 30-at, akkor is felesleges a kommentekkel játszani, az ott megjelölt hashtagekre nem fogja kidobni a képedet.

Mindezekből látszik, hogy az Instagram algoritmusa kísértetiesen hasonlít a Facebookéra, így elengedhetetlen, hogy olyan tartalmat állíts elő, amire a célközönséged valamilyen formában reagál. Ez és a szabályok betartása mellett a rendszeresség is fontos, ugyanis a képfolyam a legfrissebb tartalmakat jeleníti meg elsőként.